Comets pilottræf på søndag d. 11. maj 2014 kl. 10:00-15:00 i Hollænderhallen

lundi 5 mai 2014

Så er det nu på søndag at Modelflyveklubben afholder sit årlige pilottræf - kom og vis dit/dine vinterprojekt/er, eller bare en eller flere af dine flotte modeller, gør en god handel på brugtmarked, se det sidste nye fra forhandlerstandene, nyd combatflyvning med linestyrring, se - og hør - når Claus Borup kommer med sin fullsize Jetmotor og meget mere.



Følg med her: http://ift.tt/1s5hCsl

Eller her: http://www.138comet.dk



Redaktionel omtale fra lokalbladene:

-----------------------

Tysken kommer, og får selskab fra RAF, US Airforce og en masse andre krigsfly og civile fly

Modelflyverudstilling i Hollænderhallen søndag d. 11. Maj 2014 kl. 10:00

På 70-året for Hollænderhallens opførsel, slår Modelflyveklubben Comet nu dørene op for deres årlige modelflyverudstilling og pilottræf. Og det er ikke bare Tysken der igen indtager den gamle flyhangar med krigsfly fra anden verdenskrig som f.eks. Messerschmitt BF-109 og Focke –Wulf FW 190. Denne gang får de klassiske tysker jagerfly venligt følgeskab af Spitfire og De Havilland Mosquito fra RAF, Mustang P-51 fra US Airforce og mange mange flere modelfly i alle tænkelige størrelser og udformninger.

Meget andet og mere end krigsfly

Det er ikke kun warbirds – som de hedder i modelflyverkredse – der kommer til at fylde op i den gamle hangar. Når modelflyveklubben Comet holder sit årlige træf, er det med udstillere fra hele landet der fylder scenen med alt lige fra store svævefly, kunstfly, civile lufttrafik-fly, fritidsfly og fly lavet ud af den fri fantasi. Der er lidt for enhver smag, for i modsætning til den mørke krigstid hvor hangaren blev brugt af drenge der var blevet mænd meget tidligt, så bliver den nu fyldt af mænd der igen er blevet drenge, og i dag er forskellen på mænd og drenge nok mest prisen på deres legetøj.

De store legebørn får desuden følgeskab af drenge der stadig er drenge, og en masse nysgerrige som årligt tropper op og beundrer de flotte maskiner.

Aktiv udstilling hvor nogle af flyene også går på vingerne

De sidste 25 år har modelflyveklubben ellers holdt sit modelpilottræf i lokalerne på Skelgårdsskolen, og alle år har der været lidt småt med plads. Derfor besluttede klubben i år at gøre træffet større, og give det mere karakter af at være en udstilling hvor man kan se små microfly og helikoptere på under 20 cm, til store modeller med vingefang på flere meter.

I år bliver udstillingen desuden udvidet med opvisning med linestyrede flyvere, som flyver combat, speed og kunstflyvning. Og som noget helt nyt, vil der også være mulighed for at små og store legebørn kan prøve kræfter med denne gamle del af hobbyen med instruktion fra erfarne linestyrringspiloter.



I løbet af dagen vil der også blive starte en full-size helikopter jetmotor, og mange andre aktiviteter inde og ude.



Desværre giver luftfartsloven ikke mulighed for at lave opvisning med fritflyvende radiostyrede fly ved hallen, da den ligger for tæt på Københavns lufthavn. Men det bliver der rådet bod på, for en del af hallen vil være spærret af til opvisning med indendørsflyvning i bl.a. 3D flvning med ultralette modelfly på under 200g og et vingespænd på 60-80 cm.

De dygtige modelflyverpiloter viser her deres- og flyenes evner, når flyet står helt stille og ”hænger i propellen”.



Endelig kommer flere af landets forhandlere og viser det sidste nye indenfor fjernstyrringslegetøj – på rigtig hobby-dansk hedder det i øvrigt RC – (Radio Controlled).



Kig forbi – indgangen er ganske gratis, men der er ingen garanti for at du ikke selv skulle få lyst til at sætte et fly på ønskelisten.

Der er åbent kl. 10:00 til 15:00 med løbende aktiviteter.



Faktaboks

Modelflyverklubben Comet

Stiftet: 1959

Tilholdssted: Tårnby

Flyveplads: Amager Fælled modelflyverplads med indgang fra parkeringspladsen ud for Artillerivej 9 – klubaften hver onsdag

Hjemmeside: http://www.138comet.dk



Hollænderhallen

1944/45: Opført af den tyske besættelsesmagt som reparationshangar

19945-47: Anvendelse som flygtningelejr for civile tyskere

1947-: Rekrutskole for søværnet og hangar for amfibieflyvere og propelflyvemaskiner

1970-: Solgt til Store Magleby til skole og idrætsbrug




0 commentaires:

Enregistrer un commentaire