F3K clinic med de svenske verdensmestre, marts 2015 i Greve RC

mardi 31 mars 2015

Hejsa,



I marts havde F3K piloterne en weekendclinic med 2 af de svenske holdverdensmestre i F3K Jonas Blomdal og Stefan Wahlberg - TAK!

Clinicen var en del af eliteudvalgets nye satsning på, at fokusere endnu mere på, hvad der får de bedste piloter til at vinde og hvordan man sætter det i værk.



Svenskerne fortalte os åbent om 2 ting:



1) Taktik og strategi: Delvist specifikt til F3K og til dels også til generel konkurrenceflyvning. Det var meget givende at hører om deres opdeling af elementer, der var en generel arbejdsmetode. De var meget bevidste om, at splitte både deres flyvning og deres træning/forberedelse op i så mange smådele som muligt. Det giver dem overblik over hvad der kan forbedres, og det gør det også nemmere at forbedre og evaluere forbedringer, når det er så opdelt, at det ikke er for mange faktorer indblandet.



Denne del var meget givende på det personlige plan, det var inspirerende så meget vægt de lagde på, at dele ALLE opgaver på et hold op i enkeltdele, og analysere dem, så ALLE vidste hvad der var deres opgave og hvordan den skulle udføres bedst muligt. Også deres fokus på hvordan man skifter taktik både under en konkurrence OG under en enkelt runde og flyvning.



2) Hvordan tænke man langsigtet - LAAAAAAANGsigtet - så langsigtet at man vinder? Og struktureret?!

De har arbejdet hårdt og langsigtet på at blive verdens bedste, selvom de bor i Sverige, med den flyvesæson de har, der vel ikke er bedre end vores? De er heller ikke ret mange flere piloter i Sverige, så det er heller ikke antallet/bredden der gør dem bedre?

Det der har gjort dem til verdensmestre er, at de har sat sig det mål at blive de bedste i verden. Ikke i år eller næste år, og ikke kun "jeg vil være den bedste". De har sat sig sammen 3-4-5-6 ambitiøse piloter, og bestemt sig for at "Vi vil være de bedste piloter i F3K". Et år har de ét landshold, og næste år er det nogle andre, men de er allesammen engagerede i HOLDETS præstation hvert år.



Hvad er langsigtet?



De startede deres forberedelser i F3K da F3K var ved at blive en officiel FAI klasse - 5-6 år før det første VM i F3K i 2011.

Bl.a. havde de I foråret 2014 "VM strategi møde". Altså for VM i 2017 og 2019! VM i sommeren 2015 var der længe lagt planer for, selvom holdet først blev udtaget i efteråret 2014:)



Det var enormt givende og inspirerende, og i F3K er vi ved at lave det samme, vel vidende at vi alle skal have ejerskab til projektet, så vi kan ikke bare lave en "copy+paste", men vi skal selvfølgelig lærer af det rigtige de har gjort, og så skal vi indtage det løbende, så det bliver OS der er verdens bedste i F3K om 2-4-6-8 år. OS er Danmark, og ikke nogle specielle piloter, selvom vi selvsagt også er individer der kæmper mod hinanden om pladserne på landsholdet, samtidig med at vi hjælper hinanden kompromisløst.



Er det kun F3K?

En del af det, var selvfølgelig specielt møntet på F3K og svæveflyvning, fordi det er de klasser de svenske piloter er vokset op med. Men i mit lille hovede kan ALLE konkurrenceklasser (og sportsgrene) lærer af den LAAAAANgsigtede, fælles, strukturerede og analytiske tankegang.



Jeg ved godt, at alle konkurrenceklasser har forskellige udfordringer. I nogle bedømmes man med et stopur og i andre skal der bedømmes manøvre af dommere, i nogle skal modellen bedømmes, og i andre er der nærmest professionelle piloter der kæmper mod amatører. I hver klasse er der de vilkår der er. De kan være svære eller nærmest umulige at lave om på, og dem må man så leve med. I mit lille hoved gælder det derfor om, at analysere vilkårene, og lægge en plan for at klare hvert enkelt udfordring og vilkår.



Hvilken modelflyveklasse henter den næste mesterskabsmedalje hjem?



Tillykke til F2D med sølvmedaljen fra VM 2014 :)



---------

Dette var MIN oplevelse af clinicen og det vi fik ud af det, samt hvad andre evt. kan lærer af det. Jeg er overbevist om der er andre der sidder med en lidt anden version af resultatet, uden at vi af den grund behøver at være voldsomt uenige om, at vi vil vinde:)





F3K clinic med de svenske verdensmestre, marts 2015 i Greve RC

0 commentaires:

Enregistrer un commentaire