Byggebræt

jeudi 23 avril 2015

Her en tråd om byggebrædder (sexy!) :) Der er en tidligere tråd "Byggebræt hvordan"- men det er jo 6 år siden og Byggeteknik har brug for lidt aktivitet... :)

I ovennævte tråd anbefales Graupners SYSTEM-byggebræt. Og til DIY-folket: I den tråd brugte nogle MDF- eller spånplade med en "blød masonitplade" (træfiberplade) på toppen til nåle-isætning.

Andre ideer/erfaringer/anbefalinger ?

Jeg lægger ud med at vise og diskutere mit DIY-byggebræt (vedh):
  • Melamin-spånplade i dim: 119cm x 33cm x 2.0cm. Tror det var den lokale trælast, som havde en passende rest liggende (laminat er nok at foretrække mht stivhed)
  • Topbeklædning 3x 2mm gulvkork (aka rullekork) limet med alm. indendørs PVA; billig og passende blød til nålene (tog dog ca. et døgn for limen at størkne)
  • Blødt-ophæng: Byggebrættet ligger på en nogenlunde plan bordplade (måske 2-3mm lunker over 1m). Men for at udjævne disse små lunker og samtidig får brættet til at ligge fast, er brættet underlagt 2 lag sammensyede tæpper (grå)

Vedhæftede miniaturebilleder
 Klik på billede for større version Navn: DSC_0694.jpg Visninger: Ikke tilgængelig Størrelse: 86.8 KB ID: 102181    Klik på billede for større version Navn: DSC_0695.JPG Visninger: Ikke tilgængelig Størrelse: 124.2 KB ID: 102182    Klik på billede for større version Navn: byggebrædt-3.jpg Visninger: Ikke tilgængelig Størrelse: 50.0 KB ID: 102183  


Byggebræt

0 commentaires:

Enregistrer un commentaire